Webwinkels misleiden met niet-leverbare modellen

Verkopers blijven consumenten misleiden door online populaire modellen aan te bieden die ze niet kunnen leveren. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Onderzoekers stelden een lijst samen van honderd producten van witgoedartikelen en tv’s die in de afgelopen jaren Beste Koop of Beste uit de Test waren, zoals: koelkasten, vaatwassers en tv’s. Vervolgens zochten ze uit welke winkels deze producten op hun website aanbieden. Tien winkels sprongen eruit omdat ze opvallend veel modellen aanboden die niet meer verkrijgbaar zijn. De onderzoekers namen de proef op de som en bestelden bij ieder van de 10 winkels minimaal twee producten. Een aantal bedrijven bood in plaats van het niet-leverbare model een ‘luxere opvolger’ of een ‘mooie upgrade’ aan.

Geconfronteerd met hun misleidende tactieken komen de winkels (opnieuw) met een variëteit aan smoesjes. Van ‘meedenken met de klant’ en ‘service, omdat consumenten zo gerichter kunnen zoeken’, tot ‘onduidelijke informatie van fabrikanten’. Hoe creatief de uitleg ook is, het blijft misleidend om producten aan te bieden die niet verkrijgbaar zijn en dat mag niet. De Consumentenbond is met de winkels in gesprek om ervoor te zorgen dat ze hun leven beteren.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK