Geen telegrammen meer in België

Proximus, de Belgische dienstverlener in telecommunicatie, is eind 2017 definitief gestopt met het verzenden en in ontvangst nemen van telegrammen. Het telegram is in het verleden veel gebruikt om officiële felicitaties over te brengen (toenmalig Koningin Beatrix, red.) en geboorte, huwelijk of overlijden bekend te maken. Na 150 jaar komt er een eind aan deze vorm van communicatie. In 1846 is de elektrische telegraaf voor het eerst gebruikt langs de spoorweglijn tussen Brussel en Antwerpen. Werden begin jaren ’80 nog anderhalf miljoen telegrammen verstuurd in België, in 2016 verzorgde Proximus nog slechts 13.000 papieren telegrammen, in 2017 is dat zelfs gedaald naar 8.000. De telegram moet wijken voor modernere communicatiemiddelen, zoals sms en instant massaging.

Bron: grafischnieuws/proximus

Noot van de redactie: in Nederland kan men via telegram.nl nog altijd telegrammen versturen. De Telegram Service heeft in 2001 de officiële telegrammendienst van KPN overgenomen.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK