Digitest: Geen inktcartridges meer

Digitest_Epson_ecotankEindelijk een printerfabrikant die een andere koers durft te varen. Van Epson testen we een inkjet printer voor thuisgebruik die navulbare tanks met inkt gebruikt. Eigenlijk de meest gezonde manier om een printer te verkopen. De markt wordt immers jarenlang overspoeld met printers die haast gratis worden weggegeven waarvoor de consument inktcartridges moet kopen voor een prijs waarvoor je ook vloeibaar goud koopt.

 

Goedkoper

Aan dat concept is iedereen gewend maar was voor de retailer niet altijd de meest gunstige deal. De Eco tank printers van Epson zijn dat absoluut wel. De ET-2550 die we testen kost in de winkel rond de 300 euro. Daarbij zit genoeg inkt om twee jaar zonder bijvullen te printen. Volgens Epson zijn dat 4.000 pagina’s zwart of 6.500 pagina’s kleur. Dat komt neer op zo’n 20 inktcartridges a 30 euro per stuk. De consument is op den duur dus echt veel goedkoper uit.

 

Snel en goed

Digitest_epson_ecotank_2De kwaliteit van de afdrukken van de door ons geteste printer is geen fotokwaliteit. Maar wel een prima kleurenafdruk die het uitstekend doet voor alle printjes die thuis of in een klein kantoor gemaakt worden. En dat hangt natuurlijk nauw samen met het printergebruik in het huishouden. Maar een receptje, uitnodiging, handleiding, schoolwerk of route beschrijving wordt al snel geprint en als dat kan voor de helft van de prijs en zonder je zorgen te maken of de cartridge niet leeg is op zondagmiddag dan is dat een groot voordeel.

De printer heeft wifi en laat zich kinderlijk eenvoudig configureren om vervolgens klaar te staan voor draadloos printen vanaf computer, laptop, smartphone of tablet. De printer is snel, wat natuurlijk ook komt doordat hij geen fotokwaliteit print.

 

Waarschuwing

Nieuw uit de doos zal de gebruiker eerst de inkttanks moeten vullen met bijgeleverde tubes. Dat gaat haast niet zonder morsen. De inkt is een vies goedje dat slecht te verwijderen is. Dus handschoenen aan en een krant eronder is echt nodig. Dat is tevens het minpuntje van deze printer. Nergens in de start-up handleiding staat een waarschuwing dat handschoenen en beschermende kleding nodig zijn bij het vullen van de tanks. Hier had naast een waarschuwing een klein setje meegeleverde wegwerp handschoenen niet misstaan.

 

(Deze test werd gemaakt voor Digitailing.nl)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK