Bij Amsterdamse metro geen posters meer voor auto’s op fossiele brandstof

Amsterdam is de eerste stad in Nederland die abri’s met posters voor auto’s met fossiele brandstof uit het straatbeeld wil weren.

De gemeente wil ook een verbod op reclame voor vliegtickets tegen dumpprijzen. De gemeente en reclame-exploitant CS Digital Media hebben daarover vandaag afspraken gemaakt en vastgelegd in een convenant. De gemeenteraad en het college willen de CO2-uitstoot in Amsterdam met 55% terugdringen in 2030. Ze vinden dan ook dat het weren van extra CO2 genererende producten en diensten geweerd moeten worden.

Transavia Reclame

De overeenkomst met CS Digital Media geldt nu nog alleen voor metrostations. De gemeente wil ook met andere exploitanten afspraken maken om de gehele stad te ontdoen van deze vormen van reclame. Juridisch ligt dat echter lastig. Volgens deskundigen kan dat wel op productniveau, maar niet op algemeen niveau. Dus posters van Transavia met als slogan ‘voordelige vliegreizen’ is niet te verbieden binnen de huidige wetgeving.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK