Océ print tombe voor museum

Océ is nauw betrokken bij een tentoonstelling over het oude Egypte in het AntikenMuseum in Basel (Zwitserland). Met de reliëfprinttechnologie van Océ, zijn namelijk delen van het graf van de tombe van de farao Seti exact nagemaakt. Het gaat om reliëfwanden, pilaren en sarcofagen die geprint zijn. Met deze verhoogde printtechnologie kan reliëf tot 15 mm hoog geprint worden. Om de tombe exact na te maken, is gebruik gemaakt van 3D-technologie. Naar eigen zeggen zijn de gescande 3D-bestanden zo verfijnd (in hoge resolutie) geprint als geen enkele andere printer zou kunnen. Eerder zijn deze verhoogde printtechnieken ook al eens voor reproducties van Hollandse Meesters als Rembrandt, van Gogh en Vermeer gebruikt.

Bron: Océ

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK