Chinees bedrijf print 10 huizen per dag met 3D-printer.

geprint-huis

Het Chinese bedrijf WinSun Decorations in Shanghai heeft een snelle en goedkope manier gevonden om huizen te printen. Met behulp van een enorme 3D printer hebben ze in slechts één dag tien huizen geprint. Doordat er vooral bouwafval wordt gebruikt om de onderdelen te maken, kost het maken van één huis minder dan 5000 dollar.

Voor het printen van een huis heb je natuurlijk een enorme 3D printer nodig. WinSun heeft een printer die zo’n 150 meter lang, 10 meter breed en 6 meter diep is. De huizen worden in stukjes geprint, en dan op de bouwplaats in elkaar gezet. In China is een enorm tekort aan goedkope woningen, en deze vorm van bouwen zou dus voor de lagere inkomensklassen een uitkomst zijn. In Amsterdam wordt op dit moment ook een 3D huis geprint, alleen gaat het er daar een beetje anders aan toe. Dit huis wordt namelijk helemaal vanaf de grond af in één stuk geprint, er komen dus geen losse onderdelen aan te pas. Dit project gaat dan ook enkele miljoenen kosten, in plaats van de 5.000 dollar die een WinSun huis kost. WinSun Decorations wil 100 fabrieken gaan opzetten om deze manier van bouwen verder uit te bereiden, en het transfomeren van afval in huizen verder te ontwikkelen

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK