De warmte van ons lichaam kan het einde van het batterijprobleem zijn

thermoelectricWie het batterijprobleem van draagbare devices oplost kan schatrijk worden. Koreaanse onderzoekers denken dat ze met een thermo-electrische generator werkend op onze lichaamstemperatuur het ei van Columbus gevonden hebben. Professor Byun Jin Cho en zijn team van het Korea Advanced Institute of Science and Technology ontworpen een smalle band met honderden kleine thermische generatoren die geplaatst op je lichaam voldoende stroom opwekken om smartwatches, pacemakers en smartglasses van stroom te voorzien. De truc van Cho is het minimaliseren van het energieverlies dat normaal optreedt bij de omzetting van warmte naar elektriciteit. Wanneer er een commercieel product beschikbaar komt is nog niet bekend, maar Koreaanse bedrijven zoals Samsung zullen ongetwijfeld in de rij staan voor deze uitvinding.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK