Nederlandse drukpers wordt ontwikkeld via crowdfunding

 

DG press GrouP thalloin Eerbeek ontwikkelt een drukpers voor flexibele verpakkingen genaamd de Thallo. De ontwikkeling hiervan kost anderhalf miljoen euro waarvan 500.000 euro via crowdfundig wordt verkregen. Het is de bedoeling dat de Thallo op Drupa 2016 het levenslicht ziet. De pers zal maatschappelijk verantwoorde verpakkingen kunnen bedrukken. De crowdfunding loopt via geldvoorelkaar.nl. De helft van het benodigde bedrag is inmiddels toegezegd.

De DG press GrouP is specialist in het onderhouden van Drent Goebel offset drukpersen. In 2009 hebben 12 oud-medewerkers van de voormalige fabrikant Drent Goebel de activiteiten van de voorganger zeer succesvol doorgezet. Op dit moment  heeft de DG press GrouP  55 medewerkers.

De Thallo is een zeer innovatieve offsetdrukpers, welke op de Drupa in 2016 als bewezen concept zal worden gepresenteerd. De nieuwe machine is een nieuwe generatie offset drukpers, welke qua prijs / performance voor de klant (drukkerijen) zeer lonend is voor het bedrukken van flexibele materialen in offset. Niet alleen is offset goedkoper dan de huidige technieken maar offsetdruk is door het ontbreken van oplosmiddelen in de inkten veel omgevingsvriendelijker. De Thallo kent nauwelijks concurrentie en zorgt ervoor dat bijna alles in de supermarkt ( o.a.: fles etiketten, soep verpakkingen, chipzakken ) milieuvriendelijk en met veel minder afval bedrukt kan worden.  Daarom zal de Thallo zijn bijdrage leveren aan het maatschappelijk verantwoord produceren van flexibele verpakkingen

 

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK