Skip to content
Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Eerste Nederlandse formaatvariabele Thallo-pers naar Belgïë

Optimized by JPEGmini 3.11.4.0 0xdf3f47a0

Optimized by JPEGmini 3.11.4.0 0xdf3f47a0

Drukkerij Vuye in Oudenaarde heeft een primeur met de komst van een 7-kleuren Thallo-pers, een nieuwe rotatie-offsetpers voor verpakkingsdruk. Dat is een bijzondere pers omdat deze formaatvariabele producties mogelijk maakt.
Op dit moment worden de eerste twee Thallo-persen gebouwd in Eerbeek door DG Press. DG Press is ontstaan uit het in 2009 failliet verklaarde Drent Goebel in Eerbeek. Drent Goebel had naam gemaakt met hun zogenoemde VSOP-pers (variable size offset press), waarvan de Thallo-pers een doorontwikkeling is. De webrotatie-offsetpers met dit VSOP-concept onderscheidt zich doordat kleinere oplagen met verschillende formaten (verpakkings-)drukwerk efficiënt kunnen worden geproduceerd. Door het snel kunnen wisselen van formaatcilinders in de pers, wordt ook veel (papier)afval bespaard. Dit maakt dat deze formaatvariabele rotatieoffsetpersen, vooral voor de relatief kleinere, wisselende oplagen, een aantrekkelijk alternatief zijn voor flexo- en diepdruk, de tot nog toe meest gebruikelijke drukprocedé’s voor (grotere oplagen) flexibele verpakkingen. Wil je weten hoe het werkt, bekijk dit filmpje.
Drukkerij Vuye is al bekend met dit VSOP-concept, aangezien zij al over twee van deze persen beschikken. Voor wie geïnterreseerd is, DG Press houdt van 16 tot en met 18 juni open huis in Eerbeek. Daar wordt de pers die naar Oudenaarde gaat ook gedemonstreerd.
Bronnen: GrafischNieuws.be/telegraaf.nl/thalloprinting.com

Lees ook: Müller Martini stopt met persen bouwen


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Arthur Lubbers

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK

Scroll To Top