Eerste Xerox Iridesse in de Benelux

Xerox Iridess Printsalon in Mechelen is het eerste bedrijf in de Benelux waar de nieuwe Xerox Iridesse Production Press in gebruik is genomen. Dit is de enige digitale pers die naast CMYK tegelijkertijd met transparante, gouden of zilveren toner kan afdrukken.

Hiermee is het mogelijk veredelingseffecten, zoals transparant of metallic aan te brengen op het drukwerk. Voor kleinere oplagen zou de digitale pers daarbij kostenbesparing opleveren ten opzichte van een conventionele (offset)pers.
De naam Iridesse is gekozen omdat met deze pers ‘iriserend’ (in schitterende regenboogkleuren) geprint kan worden. De printer draait met een snelheid tot 120 pagina’s per minuut en kan substraten verwerken van 52 -400 g/m². De komst van de Xerox Iridesse Production Press werd dit voorjaar al aangekondigd.
Naast Printsalon in Mechelen, onderdeel van de Burocad Group, zal de bijzondere digitale pers ook bij drie andere locaties van het grafische concern geplaatst worden.

Bron: grafisch-nieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK