Adobe op overnamepad

AdobeSoftwarefabrikant Adobe, groot geworden door het in de grafische wereld bekende Photoshop, is op overnamepad. CTO Abhay Parasnis kondigde eerder dit jaar op de Adobe Summit in Londen al aan dat het bedrijf bezig is zijn investeringen op het gebied van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) flink uit te breiden. Adobe voegt de daad bij het woord door nu voor een bedrag van $ 4,75 miljard het Amerikaanse Marketo over te nemen. Marketo ontwikkelt slimme technologie voor marketingdoeleinden. En eerder dit jaar kocht Adobe voor $ 1,7 miljard het e-commerce platform Magento. Adobe denkt door de overnames de concurrentie aan te kunnen gaan met bijvoorbeeld Oracle en Salesforce.

Bron: grafisch-nieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK