Nieuwste pers Drukkerij Reclameland

Reclamelanheidelbergd in Roden (Drenthe) heeft een primeur. Bij de internetdrukker wordt de komende weken de eerste Heidelberg Speedmaster Anicolor XL 75 geïnstalleerd. Het Anicolor-concept is niet nieuw, drukkerij Reclameland heeft al een kleinere versie in gebruik, maar in dit grotere 50×70-formaat is het een Nederlandse primeur. Voor Reclameland betekent de pers een investering van meer dan 1 miljoen euro.
De kracht van de nieuwe pers is vooral de besparing in tijd en materiaal. Waar andere persen 300-400 vel nodig hebben om op kleur te komen, daar heeft deze nieuwste pers maar 5 vellen nodig. Dat scheelt op kleine oplagen van 1000 stuks dus een enorm stuk papierverspilling. Ook het opstarten per drukorder is een stuk sneller. Een gemiddelde pers doet 15 minuten over het wassen, platen vervangen, et cetara, deze nieuwe pers kan het in 5 minuten.
Reclameland is een ‘internetdrukker’ die online drukwerk verkoopt via www.reclameland.nl. De drukkerij is in 2008 begonnen en kent inmiddels 40 medewerkers, ruim 50.000 klanten en dagelijks zo’n 500 drukwerkopdrachten. Door de grote orderstroom kunnen drukwerkopdrachten gebundeld worden, zo kunnen straks bijvoorbeeld dagelijks 75 verschillende visitekaartjes tegelijk op 1 vel worden gedrukt.

Bron: ANP

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK