Nieuwe drukpers via crowdfunding

BB160525 uteco_flexopersDrukkerij Adriaan Dekker in Wormer heeft voor een nieuwe drukpers in drie dagen tijd € 1.500.000 opgehaald via crowdfinance. Het is de grootste MKB-lening ooit die met behulp van crowdfinance is gerealiseerd. De lening die 20 mei jl. om 11.00 uur werd gepubliceerd op het platform van Collin Crowdfund, werd 23 mei volgeschreven door de 534e investeerder. Met de aanschaf van de drukpers speelt het bedrijf in op de actuele ontwikkelingen en groeikansen in de markt voor papieren verpakkingsmateriaal voor onder meer retail en industrie.

Nieuwe ontwikkelingen in de markt zorgen voor een forse stijging naar papieren verpakkingen, zegt algemeen directeur Vincent Tol: ‘Nieuwe wetgeving voor draagtassen maar ook de toenemende aandacht voor duurzaamheid en de keuze voor een ‘authentieke uitstraling’ van bijvoorbeeld ambachtelijk brood of ‘streetfood’, maken dat steeds meer retailers kiezen voor papieren verpakkingsmaterialen.’

UTECO levert de flexopers die € 1.640.000 kost. Daarvan wordt € 1.500.000 gefinancierd met behulp van crowdfinance. Nadat het eigen netwerk van Adriaan Dekker al € 260.000 in de drukpers investeerde, werd het project via de site van Collin Crowdfund voorgelegd aan het publiek. In minder dan drie dagen werd het project vervolgens volgeschreven. Het bedrag van € 1.500.000 wordt binnen 82 maanden terugbetaald aan de 534 investeerders, met een vaste, jaarlijkse rente van 7%.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK