Control Media investeert in nieuwe drukpers

Eind februari wordt bij Control Media de nieuwe Heidelberg XL106 8-kleurenpers LED UV geïnstalleerd, in het nieuwe pand in Etten-Leur. De drukpers zal eind maart in productie gaan.

Control Media verhuist van het Belgische Wildert naar Etten-Leur. Mede door de enorme toename van online drukwerk, maakt het bedrijf een flinke groei door. In Etten-Leur heeft de drukkerij de beschikking over een productieruimte van 10.000 m2. De nieuwe pers is een aanvulling op de twee huidige persen, die nog in het oude pand in Wildert in productie zijn. Algemeen directeur Leon van Nunen: “met de toevoeging van de Heidelberg XL106 8-kleurenpers LED UV verhogen we de productiecapaciteit met 50%. Naast dat we nu meer orders kunnen verwerken, verkorten we hiermee ook de doorlooptijd.”

De Heidelberg XL106 8-kleurenpers LED UV zorgt ervoor dat het drukwerk direct droog uit de pers komt, wat een enorme verkorting op de doorlooptijd oplevert. Een bijkomend voordeel is, dat er geen antismetpoeder meer nodig is. Hierdoor heb je minder onderhoud en betere kwaliteit drukwerk.

Control Media is al in het bezit van een 10-kleurenpers en een  8-kleurenpers van Heidelberg. De verhuizing van deze persen naar Etten-Leur staat in het voorjaar van 2018 gepland, zodra de nieuwe pers in gebruik is genomen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK