Micron Media installeert bij Control Media een nieuwe Cron plaatbelichter

Control Media heeft onlangs een nieuwe Cron plaatbelichter aangeschaft. ‘Die staat nu nog opgesteld in onze vestiging in het Belgische Wildert, maar verhuist binnenkort mee naar Etten-Leur, waar wij een pand met 9.000 m2 productieruimte betrekken’, zegt directeur Leon van Nunen. ‘De komst van de nieuwe plaatbelichter betekent een uitbreiding van twee naar drie belichters. Het aantal platen dat wij verwerken, groeit al jaren op rij en ik zie daar voorlopig geen verandering in komen. Daarom hebben wij enige tijd geleden nog eens kritisch gekeken naar mogelijkheden om dat proces nog efficiënter in te richten. Daar is een Cron proefopstelling uitgekomen, en dat beviel prima. We verwerken op het nieuwe systeem conventionele platen van het merk Blackwood. Die platen zijn 30 tot 40% goedkoper dan de offsetplaten van gerenommeerde merken. Dan is en blijft: ‘één en één twee’ en de keuze om te investeren om geld te blijven verdienen aan drukwerk niet zo moeilijk, toch?’

Frank van Deursen van Micron Media (links) en Leon van Nunen van Control Media

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK