Nieuwe Kodak Q800 Trendsetter plaatbelichter voor DKZET

DKZET Offsetrotatie in Hapert heeft een nieuwe Kodak Q800 Trendsetter plaatbelichter aangeschaft. ‘Onze nieuwe aanwinst biedt een aantal significante voordelen’, zegt directeur Lex Peeters. ‘Zo is de snelheid van de nieuwe Trendsetter toegenomen. Wij verwerken 40 platen per uur. Het chemieverbruik is nog verder afgenomen, zonder dat dit ten koste gaat van de afdrukkwaliteit. Maar het belangrijkste winstpunt is, dat onze plaatbelichter optimaal functioneert binnen de nieuwe Kodak Prinergy Workflow 8, die aanzienlijk is verbeterd.’ CTP operator Fons Harmsen beaamt dat. ‘Wij werken hier al vanaf 2003 met Kodak plaatbelichters en offsetplaten. We kunnen er dus mee lezen en schrijven. Aan de nieuwe Trendsetter waren we dan ook snel gewend. Ook onze DTP-ers kunnen er mee omgaan, het spreekt allemaal voor zich. Daarnaast is het laden van platen verbeterd en gaat het schoonmaken van de plaatbelichter aanzienlijk sneller’. Lex Peeters vervolgt: ‘Als offsetplaten gebruiken we hier Kodak Electra XD, omdat deze bijzonder slijtvast zijn en dat luistert bij het drukken van kranten heel nauw. De combinatie Kodak platen, plaatbelichter én workflow kan natuurlijk niet beter, dat weten wij. Dat maakte de keuze voor een nieuwe Kodak Q800 Trendsetter plaatbelichter voor ons gemakkelijk’.

 

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK