Simian bestelt bij AtéCé een nieuwe Kodak plaatbelichter

CTP- en indeelspecialist Jurjen Sleebos en directeur Wouter Haan van Simian en Patrick Kleijer van AtéCé

Simian, het productiebedrijf CTP- en indeelspecialist Jurjen Sleebos en directeur Wouter Haan van Simian en Patrick Kleijer van AtéCé van Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone, heeft bij AtéCé Graphic Products een tweede Kodak Magnus 800Q plaatbelichter besteld. ‘Die is hard nodig, want we groeien als kool, afgelopen jaar zelfs met 48%’, zegt directeur/eigenaar Wouter Haan. ‘We hebben opnieuw gekozen voor een plaatbelichter van Kodak. Dat heeft alles met betrouwbaarheid van het merk te maken. Bovendien hebben we uitstekende ervaringen met de Kodak Magnus 800Q, die we vorig jaar hebben aangeschaft. Met onze nieuwe aanwinst zijn we in staat volledig geautomatiseerd 40 platen per uur te maken. Er komen nauwelijks mensenhanden meer aan te pas, alleen nog om de platen bij te vullen en de belichte platen naar onze Komori drukpersen te brengen. We gebruiken Kodak Trillian offsetplaten. Deze platen zijn geschikt voor H-UV inkten. Het drukwerk dat van de persen afkomt, moet direct kunnen worden nabewerkt. Dat stelt ook eisen aan de kwaliteit van de platen. Die is prima, het zijn de meest robuuste platen in zijn soort. Trillian platen kennen amper slijtage door mechanisch of chemische invloeden. Bovendien kent de plaat een extreem lage milieubelasting. Ook dat is voor onze internetklanten een belangrijk argument’.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK