OffsetOnDemand super plus: de nieuwe Komori Lithrone GX44RP

Komori heeft een nieuwe offsetpers onder het thema OffsetOnDemand uitgebracht. De Lithrone GX44RP is een full color duplex pers die niet alleen opvalt door zijn ver doorgevoerde automatisering, maar ook door zijn maximale papierformaat, 840×1150 mm. Dankzij een speciaal grijpersysteem is het maximale afdrukgebied ook opvallend, 820×1140 mm. De automatisering met het KHS-AI en Full A-APC zorgt voor supersnelle plaatwisseling. Snelle droging is gegarandeerd, omdat de GX44RP is uitgevoerd met het H-UV systeem. Een andere nieuwigheid is het vellenomkeersysteem, dat ervoor zorgt dat bij de weerdruk dezelfde zijde wordt gebruikt. Hierdoor is geen extra grijperwit nodig, wat een besparing in papierafval oplevert.

De nieuwe Lithrone is met maximaal 15.000 afdrukken per uur niet de snelste offsetpers in zijn klasse maar, als de prijs net als de andere Lithrone persen concurrerend is, lijkt het een ideale pers voor kleinere oplagen die de kreet OffsetOnDemand waarmaakt.

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK