Micron Media installeert bij Drukkerij van Esch een nieuwe Cron plaatbelichter

Drukkerij van Esch in Waardenburg heeft onlangs een nieuwe Cron plaatbelichter aangeschaft. ‘Die investering hebben we gedaan om concurrerend te kunnen blijven’, zegt eigenaar Arie van Esch. ‘Wij drukken hier vrijwel uitsluitend PMS-kleuren voor collega’s. De opdrachten komen veelal via onze website www.steunkleuren.nl binnen. Ook in dat segment staan – net als overal in de grafische branche – de prijzen onder druk. Daarom zijn we ons gaan oriënteren op het nog efficiënter inrichten van onze bedrijfsprocessen. Deze nieuwe investering past perfect in dat plaatje. Het is de Cron plaatbelichter geworden, vanwege de prijs/prestatieverhouding, het bedieningsgemak en de compacte uitvoering. Binnen een klein team moet iedereen alles kunnen, van drukken en afwerken tot en met het belichten van platen. Dat gaat perfect op de nieuwe Cron. Wij werken hier met offsetplaten van het merk Blackwood. Die platen zijn 30 tot 40% goedkoper dan de offsetplaten van bekende merken. De Blackwood-platen overtreffen onze verwachtingen en beantwoorden ruimschoots aan de kwaliteit die onze klanten, grotendeels drukkers, vragen. Dat zegt genoeg. Het model dat hier is geïnstalleerd is nieuw en zeer compact. Het is zelfs de eerste plaatsing van het nieuwe type in Europa. We hebben hier in Waardenburg dus een Europese Cron primeur.’

Over Micron Media
Micron Media is in 2014 opgericht, vanuit de visie dat er het veranderende grafische landschap en de toenemende prijsdruk ook kansen biedt. Mede-oprichter Frank van Deursen: ‘Leveranciers moeten daarin vooroplopen met goede service, flexibiliteit, korte lijnen, en vooral het leveren van kwaliteitsproducten en oplossingen tegen scherpe prijzen.’ Micron Media heeft in Nederland de exclusieve verkooprechten van Cron CTP-oplossingen en Blackwood offsetplaten. Daarnaast is Micron Media hoofddealer van Mitsubishi offsetplaten en totaalleverancier van grafische gebruiksmaterialen, zoals: rubberdoeken, drukinkten, wasdoekrollen en perschemicaliën.

Meer info via deze link.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK