Heidelberg maakt eindelijk weer winst

Heidelberger Druckmaschinen AG

Heidelberg heeft voor het eerst in tien jaar weer winst gemaakt. In het eerste halfjaar van 2017 behaalde de marktleider in drukpersen een omzet van 1,05 miljard euro. Dat is weliswaar minder dan de omzet in het eerste halfjaar van 2016, die bedroeg 1,07 miljard euro, maar dat was dan ook een Drupa-jaar. Door de reorganisaties wist Heidelberg de kosten te drukken en wordt er voor het eerst in lange tijd geen verlies gedraaid.
Toch zegt Heidelbergtopman Rainer Hundsdörfer, dat de transformatie van de organisatie nog niet voorbij is. Sterker nog, ‘het ombouwen van ons concern tot een moderne digitaal technologiecentrum is pas begonnen. Heidelberg gaat nieuwe markten met groeipotentieel betreden, en wordt de nieuwe norm als het gaat om toekomstige technologieën, digitalisering en efficiency’, zo belooft de topman van Heidelberg.

bron: 4investors/boerse.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK