Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

IBM lanceert een font de IBM Plex

 

Bij IBM denken we niet snel aan grafische vormgeving, maar de realiteit is anders. Het bedrijf komt in het voorjaar van 2018 met het IBM Plex font op de markt, geschikt voor zowel print als digitale uitingen. Het font moet Helvetica verdringen, als het aan IBM ligt.
IBM Plex komt gratis beschikbaar voor iedereen, en is een uiting van de vermenging van mensen en technologie.

IBM Plex, een ontwerp van IBM ontwerper Paul Rand, moet de stand van onze huidige maatschappij weergeven. Andere lettertypes zijn nog teveel een afspiegeling van het verleden, aldus IBM. Met het nieuwe lettertype wil het bedrijf de discussie aanzwengelen over mensen en de interactie met technologie.

De Plex familie kent een schreefloze versie, een versie met schreef en een monospace versie. De ontwerpers brengen ook een stijlgids uit, waarin onder meer een type scale staat voor responsive ontwerpen.

(bron: SignPro)

Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK