IBM lanceert een font de IBM Plex

 

Bij IBM denken we niet snel aan grafische vormgeving, maar de realiteit is anders. Het bedrijf komt in het voorjaar van 2018 met het IBM Plex font op de markt, geschikt voor zowel print als digitale uitingen. Het font moet Helvetica verdringen, als het aan IBM ligt.
IBM Plex komt gratis beschikbaar voor iedereen, en is een uiting van de vermenging van mensen en technologie.

IBM Plex, een ontwerp van IBM ontwerper Paul Rand, moet de stand van onze huidige maatschappij weergeven. Andere lettertypes zijn nog teveel een afspiegeling van het verleden, aldus IBM. Met het nieuwe lettertype wil het bedrijf de discussie aanzwengelen over mensen en de interactie met technologie.

De Plex familie kent een schreefloze versie, een versie met schreef en een monospace versie. De ontwerpers brengen ook een stijlgids uit, waarin onder meer een type scale staat voor responsive ontwerpen.

(bron: SignPro)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK