Kostprijsbewust produceren

Het VIGC organiseert een cursus: kostenbewust produceren.

Je leert de uurkostprijs opstellen van een kostenplaats, zoals een prepressinstallatie, een pers of een afwerkingsmachine. Dit systeem is bruikbaar voor alle grafische bedrijven: prepress, offset, diepdruk en zeefdruk en andere productiemethodes.

Elke vorm van kostprijsberekening is gebaseerd op een systeem. We analyseren de voor- en de nadelen van de full-costing, direct costing en activity based costing. We werken in excel, dus je brengt best je eigen notebook mee. Nadien wordt het systeem toegepast aan de hand van 2 case-studies.

De voorbeelden zijn zo gekozen, dat ze rechtstreeks in het bedrijf toegepast kunnen worden. Iedereen gaat naar huis met praktische boordtabellen, waarin de eigen cijfers makkelijk ingebracht kunnen worden.

Verder gaan we ook dieper in op het FEBELGRA-systeem (full-costing). Maar kostprijsberekening is meer. Het biedt de aanzet tot een management-information-systeem: hoe rendabel is een machine, een job, een klant. Om op die manier tot profielen te komen van klanten en orders, met de grootste toegevoegde waarde.

Er is geen basiskennis vereist, ook geen boekhouden of economie.

INFO EN INSCHRIJVEN

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK