Tablo: Het schrijven, produceren en distribueren van een e-boek wel heel erg makkelijk gemaakt

Er zijn veel gereedschappen om e-boeken te maken, maar er was nog geen gereedschap waarmee het hele proces stap voor stap van schrijven tot verkopen via Amazon’s en Apple’s boekwinkels geregeld werd. Het Australische Tablo is in dit gat gesprongen en levert nu voor 99 dollar alle hulp die schrijvers nodig hebben. Het enige dat ze daarvoor moeten doen,behalve goede content maken, is een PayPal account aanmaken. Tablo regelt daarna de vormgeving, de opmaak en het aanbieden van de EPUB aan Amazon en Apple. Daarna kan de schrijver via zijn dashboard de verkopen volgen en als hij dat wil op elk moment zijn content aanpassen. Hij ontvangt 80% van de opbrengst als royalty’s, dat is de verkoopprijs minus de kosten van de e-boekwinkels. Tablo is ook een verademing als je kijkt naar de minimalistische gebruikersinterface die echt intuïtief is en geen barrière om de service te gebruiken.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK