Markt papieren boek is booming

“Business is booming”, zo zei Markus Dohle, CEO van Penguin, tijdens de opening van de Frankfurter Buchmesse. Volgens de uitgever maakt het gedrukte boek in de meeste landen een groei door. Volgens Dohle is er een gezonde verhouding tussen het papieren en het digitale boek, waarbij het gedrukte boek goed is voor 80% van de verkopen. Mensen willen blijkbaar de hard copy houden, en snuffelen graag in de boekwinkel.
De toekomst voor de boekwinkels ziet er dan ook goed uit, nu blijkt dat ook de jongere generatie graag papieren boeken leest. Het doemscenario dat het e-boek zou leiden tot het einde van de fysieke boekwinkel (en drukkerijen en binderijen die boeken produceren), is dus niet uitgekomen.

Bron: Printcan

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK