Groei in markt papieren boeken

BoekDe markt van papieren boeken heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 105 miljoen euro omgezet, 4,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal gingen er 8,2 miljoen boeken over de toonbank, 5,6 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2014. Dat meldt branchewebsite Boekblad op basis van een rapport van marktonderzoeker GfK. ‘De stabilisatie van de boekenmarkt die in de loop van 2014 zichtbaar was, heeft dus eindelijk geleid tot een licht herstel’, aldus Cary Richards van GfK. Hoewel de markt een opleving laat zien, zijn er grote verschillen in de prestaties van de genres. Zo was non-fictie informatief in het eerste kwartaal de absolute uitblinker met een stijging van liefst 15,1 procent van het aantal verkochte boeken. Het boek Dit kan niet waar zijn, van Joris Luyendijk, stak met kop en schouders boven de andere titels uit. Ook de verkoop van kinderboeken liep volgens GfK goed. Er werd in dit genre 9,1 procent meer boeken verkocht. Fictie en non-fictie vrije tijd daalden respectievelijk 1 en 6,5 procent.
Bron: ANP

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK