Populariteit e-book stijgt door prijsverschil met gedrukte boek

e-bookUit cijfers van het Centraal Boekhuis blijkt dat inmiddels één op de twintig verkochte boeken een e-book is. En de opmars van het e-book zet door; het afgelopen kwartaal zijn 583.227 e-books verkocht, een stijging van 22% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Sinds begin dit jaar is het aantal verhuurde e-books zelfs verdubbeld naar 312.800 exemplaren.
Dagblad Trouw meldde zaterdag dat de belangrijkste reden voor de groei van digitale boeken de prijs is. Omdat voor gedrukte boeken nog altijd de vaste boekenprijs geldt, wordt het prijsverschil met e-books – waar de vaste boekenprijs niet voor geldt – steeds groter. Was het verschil tussen ‘papier’ en ‘digitaal’ nog niet zo lang geleden een paar euro, op dit moment kost een e-book soms nog maar een kwart van de prijs van een papieren boek.
Daarnaast zou het verbeterde aanbod de reden voor groei zijn. Zo is sinds het najaar 2014 Amazon actief op de Nederlandse boekenmarkt met webwinkel amazon.nl en e-reader Kindle. Andere succesvolle aanbieders zijn LeesID (digitale boekenkast) en uitgevers VBK en Dutch Media met Elly’s Choice, waar de leden voor 2,99 euro per maand 10 e-books kunnen lezen. Uitgevers LannooMeulenhof en WPG zijn volgens de krant bezig met een nieuwe streaming-service voor e-books.
Bron: Trouw

Lees ook:


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK