Budget voor e-mail marketing blijft groeien

email-marketingDrieëntachtig procent van de marketeers vindt e-mailmarketing in 2015 belangrijker binnen de marketingmix dan twee jaar geleden. Het budget van emailmarketing stijgt dit jaar met gemiddeld 27 procent. Dat blijkt uit de E-mail Benchmark 2015, een periodiek onderzoek naar de trends en ontwikkelingen op het gebied van e-mailmarketing die E-Village heeft gepubliceerd.

41 Procent van de marketeers geeft aan dat het budget stijgt, bij 58 procent blijft het gelijk. 37 Procent van de e-mailmarketeers heeft een budget van 10.000 – 25.000 euro en 35 procent heeft minder dan 10.000 euro budget voor e-mailmarketing. Ruim 7 op de 10 marketeers moet dus hele slimme e-mailmarketing bedrijven met maximaal 2.000 euro per maand.

De opens op mobiele devices overtreffen echter nog steeds niet de opens op een desktop (55 procent). Marketeers hebben de ontwikkeling naar mobiel overschat. In het onderzoek van vorig jaar gaf een meerderheid aan dat zij verwachtten dat in 2015 het aantal unieke mobiele opens de desktop ruimschoots zou passeren. De verschillen in het aantal unieke mobiele opens van e-mails in de consumentenmarkt ten opzichte van zakelijke e-mails is erg klein.

 

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK