Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Papieren boek minder in trek

boekDe verkoop van papieren boeken loopt steeds verder terug. E-boeken zitten juist flink in de lift. Dat blijkt uit woensdag verschenen cijfers van marktonderzoeker GfK.
Vorig jaar werden er 39,3 miljoen papieren boeken verkocht, zo’n 10 procent minder dan in 2012. De omzet daarvan daalde met 6,6 procent tot 508,7 miljoen euro.
Vooral in het segment bestsellers werden afgelopen jaar slechte zaken gedaan. Op titels in de top 100 is volgens GfK ongeveer 30 procent minder omzet behaald. Mede door de hype rond de Vijftig tinten-reeks liepen bestsellers in 2012 juist nog vrij goed.
E-boeken deden het afgelopen jaar aanzienlijk beter. Hiervan werden er met een totaal van 1,7 miljoen zo’n 500.000 meer aan de man gebracht. Dat komt neer op een verkoopsprong van dik 40 procent. De omzet uit e-boeken is met 16,6 miljoen euro (groei 37,2 procent) niettemin nog altijd relatief klein.

Bron: ANP

Lees ook:
Jongeren blijven boeken lezen
Waarom e-boeken zo saai zijn

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Arthur Lubbers

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Meer resultaat uit je website halen: 18 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK