Real live Instagram hype of kunst

realliveinstagram@blokboek

Het is een overgewaaide hype uit Engeland real live Instagram. Het was bouwondernemer Heijmans die de Londense hype naar Nederland bracht en slimme drukker Wihabo voerde het uit.
Het bouwbedrijf liet zeven rode, blauwe en gele instagram-borden opgehangen rondom TivoliVredenburg. De ludieke actie daagde mensen uit om het vernieuwde muziekpaleis in beeld te brengen en de foto’s via social media te delen. Wihabo produceerde de ‘Real Life Filters’. De frames meten 47 x 60 cm, met een venster van 37x37cm, waar gekleurde filters tussen twee platen 5 mm forex werden verlijmd.  Volgens Heijmans een succes. Veel mensen maakten met hun mobiel de instagram fot en deelden het vervolgens via het echte instagram of Twitter.

Het is de Londense kunstenaar Ribero die op het lumineuze idee kwamInstagram heeft de manier waarop we naar fotografie kijken veranderd, zegt Ribeiro. We leren over fotografie zelf en krijgen meer oog voor details. De app maakt foto’s maken voor iedereen bereikbaar, niet alleen voor de professionals. Tegelijkertijd houdt Instagram ons wel vastgelijmd aan de telefoon. Ribeiro wil met zijn real life Instagram laten zien dat we die, hoe moeilijk ook, best wel eens in de zak kunnen houden en even moeten stoppen om te genieten van de mooie dingen om ons heen. Diepzinnig? Ja. Maar niet te. “Ik wil niet preken. Als mensen tijdens hun woon-werkroute één van deze kartonnetjes aan een lantaarnpaal zien hangen en erom moeten lachen, heeft het voor mij zijn doel bereikt”, aldus Ribeiro.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK