Rechtstreeks verkopen via Instagram

bb161103-instagramBinnenkort krijgt een eerste testgroep van 20 bedrijven de kans om Instagram als winkel te gebruiken, waaronder kledingwinkels J.Crew en JackThreads en brillenverkoper Warby Parker. Facebook-dochter Instagram volgt daarmee een dienst als Pinterest, Twitter en Facebook zelf.

Instagram denkt iets toe te kunnen voegen aan het bestaande mobiele koopproces door op zijn eigen manier meer informatie te bieden over een bepaald product. Concreet werkt dat zo: een winkel plaatst een foto van een product en voorziet die afbeelding van tags (met prijzen), die tevoorschijn komen als je op de foto klikt.

Die klikbare tags leiden de potentiële koper vervolgens naar een aparte pagina met meer informatie. Om af te rekenen wordt een klant doorgesluisd naar een mobiel vriendelijke pagina van de verkoper.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK