Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Nieuwe advertentiestappen voor Instagram

ISHet sociale medium Instagram is ongekend populair, vooral onder jonge gebruikers. Het kon dan ook niet lang duren voordat deze Facebook-dochter vernieuwingen in het advertentieplatform zou toevoegen.

Instagram werd in 2012 voor 1 miljard dollar door Facebook overgenomen. Het aantal gebruikers is in de afgelopen jaren explosief gestegen. Volgens de beelddienst staat de teller van het aantal actieve gebruikers inmiddels op 300 miljoen wereldwijd, waarvan circa 2 miljoen Nederlanders.
Sinds 1,5 jaar probeert Instagram ook advertenties te verkopen. Door nieuwe toevoegingen wordt dit voor adverteerders steeds aantrekkelijker.
Advertenties worden tussen de beelden op Instagram geïntegreerd. Tussen de foto’s staan ook beelden van adverteerders. Hierbij wordt rekening gehouden met de interesses en demografie van de gebruiker, net zoals bij Facebook. Daarnaast biedt Instagram in navolging van moeder Facebook ook de zogenaamde carrousel advertenties, waardoor de gebruiker meerdere beelden van de adverteerder kan inzien door te swipen.
Met de nieuwe Instagram Ads API kunnen adverteerders nu makkelijker hun advertenties automatisch zelf inkopen en inplannen. Interessant is ook de nieuwe direct response optie: je kunt straks door eenvoudig te klikken op het beeld of een link, het product direct aanschaffen.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Als bedrijfsjournalist voor magazines Business Haaglanden, Business Amsterdam en Compres verdiept in MKB, management, grafimedia en duurzaamheid. Nu communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry. In vrije tijd dol op reizen, films, etentjes, gitaar spelen, borrelen en dansen.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Introductie in online print, structuur, markten en trends - 18 april 2019
  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK