Nieuwe advertentiestappen voor Instagram

ISHet sociale medium Instagram is ongekend populair, vooral onder jonge gebruikers. Het kon dan ook niet lang duren voordat deze Facebook-dochter vernieuwingen in het advertentieplatform zou toevoegen.

Instagram werd in 2012 voor 1 miljard dollar door Facebook overgenomen. Het aantal gebruikers is in de afgelopen jaren explosief gestegen. Volgens de beelddienst staat de teller van het aantal actieve gebruikers inmiddels op 300 miljoen wereldwijd, waarvan circa 2 miljoen Nederlanders.
Sinds 1,5 jaar probeert Instagram ook advertenties te verkopen. Door nieuwe toevoegingen wordt dit voor adverteerders steeds aantrekkelijker.
Advertenties worden tussen de beelden op Instagram geïntegreerd. Tussen de foto’s staan ook beelden van adverteerders. Hierbij wordt rekening gehouden met de interesses en demografie van de gebruiker, net zoals bij Facebook. Daarnaast biedt Instagram in navolging van moeder Facebook ook de zogenaamde carrousel advertenties, waardoor de gebruiker meerdere beelden van de adverteerder kan inzien door te swipen.
Met de nieuwe Instagram Ads API kunnen adverteerders nu makkelijker hun advertenties automatisch zelf inkopen en inplannen. Interessant is ook de nieuwe direct response optie: je kunt straks door eenvoudig te klikken op het beeld of een link, het product direct aanschaffen.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK