Instagram en YouTube belangrijkste sociale media voor magazinemerken

In het tweede kwartaal van 2018 is het aantal likes en volgers van magazine merken op sociale media gestegen naar bijna 12,5 miljoen. Instagram en YouTube zijn wederom de snelste groeiers. Dit blijkt uit de Social Media Monitor die voor de achtste keer door Magazine Media Associatie (MMA) is gepubliceerd.

In het tweede kwartaal van 2018 stijgt het totaal aantal likes/volgers met 3%, ten opzichte van het eerste kwartaal 2018. Vooral Instagram en Youtube zorgen voor de groei. Beide kanalen zien het aantal volgers met 11% toenemen. In tegenstelling tot vorige metingen, stijgt het aantal likes van Facebook in het tweede kwartaal van 2018 nog nauwelijks (+1%). Facebook heeft nog wel het hoogste aantal likes en volgers.

Op Facebook zijn alle soorten magazines vertegenwoordigd: van glossies tot opvoeding en van populair wetenschappelijk tot woonmagazines. Alleen jongerenmagazines en sportmagazines zijn iets minder actief op Facebook. Op Instagram zijn vooral woonmagazines, vrouwenmagazines, waaronder veel glossies, en mind & body zeer actief. Dit geldt ook voor Pinterest. Twitter wordt binnen de magazine mediabranche gedomineerd door opinie en sport, terwijl op YouTube jongeren en automotive populair zijn.

De top 5 van meest populaire magazinemerken op sociale media zijn: LINDA.,Voetbal International, vtwonen, ELLE en Flow. Jongerenmagazines scoren de hoogste engagementscore op Instagram, maar ook Truckstar, Roots, Kampeer en Caravan Kampioen, Royalty en Bicycling doen het goed.

De MMA Social Media Monitor verschijnt elk kwartaal. Zo worden ontwikkelingen en verschuivingen markt-breed zichtbaar. De monitor is voor de achtste keer gepubliceerd. In de monitor worden momenteel 122 magazinemerken gemeten.

Bron: INCT

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK