Social Media Monitor van magazines

mBinnen de magazine media branche hebben Voetbal International, LINDA en ELLE het hoogste aantal likes/followers. Dit blijkt uit de Social Media Monitor die recent door Magazine Media Associatie (MMA) is gelanceerd.

De MMA Social Media Monitor geeft inzicht in de prestaties van magazine merken op sociale media. De 6 belangrijkste sociale netwerken – Facebook, Twitter, Instagram, Google+, Pinterest, Youtube – zijn in de monitor meegenomen. De data is gebaseerd op de likes/followers van zo’n 100 magazine merken.

Enkele resultaten
Magazine merken hebben het grootste aantal likes/followers op Facebook (54,7%), gevolgd door Twitter met een aandeel van 20,4% en Instagram met 15,9%. De verschillen per magazine categorie zijn echter groot. Zo zijn glossies en woonbladen populair op Instagram en Pinterest en zijn autobladen naar verhouding erg actief op Youtube. Voor opiniebladen is Twitter het meest belangrijke kanaal.

MMA
Magazine Media Associatie (MMA) behartigt de belangen van 27 aangesloten magazine mediabedrijven. De missie luidt: “MMA ondersteunt de aangesloten ledenbedrijven bij de slag die zij maken om hun magazine merken te transformeren naar multimediale merken.”

De Social Media Monitor draagt bij aan de wens om magazine merken 360 in kaart te brengen. De sociale netwerken vormen een wezenlijk onderdeel van de 360 strategie van magazine merken.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK