Social media update

Magnified illustration with the word Social Media on white background.Steeds harder worden de geluiden dat Twitter zijn beste tijd heeft gehad. Jongeren kiezen steeds meer voor Snapchat of Instagram. En zonder jongeren kan een social medium het wel schudden, aldus een steekhoudend argument in het NRC. Snapchat zet de aanval overigens ook in op Facebook met een nieuwe chatfunctie en het digitale smoelenboek moet ook vrezen van Whatsapp, die het grootste social media platform van Nederland is geworden.

Is Facebook dan ten dode opgeschreven? Voorlopig nog niet. Evenals Twitter is de trend dat jongeren uitwijken naar andere (visuele) social media – vooral Pinterest, Instagram en Snapchat zijn favorieten onder een jonge doelgroep –, maar er blijven nog steeds interessante mogelijkheden over met de groeiende oudere doelgroep. Bovendien leent Facebook zich perfect voor evenementen aan de man te brengen.

En vergeet ook YouTube niet. Op dit kanaal is eveneens een groei te zien in gebruikers. Met 7,2 miljoen gebruikers in Nederland staat het op een derde plek na Whatsapp (9,8 miljoen) en Facebook (9,6 miljoen). Overal is er een groei te zien in de gebruikers van social media. Negen op de tien Nederlanders zijn in totaal actief op social media.

Lees meer over de laatste trends in het Nederlandse social media landschap in het onderzoek van Newcom dat deze week verscheen.

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK