Social media statistieken

In de afgelopen jaren is het bereik van Instagram en Snapchat sterker gegroeid dan Facebook, dat nog altijd het hoogste bereik kent van de sociale media platformen. In november 2017 hebben meer dan 12 miljoen personen in Nederland de website en/of app van Facebook bezocht (12,1 miljoen personen, 85%, 13 jaar en ouder). Voor Instagram ligt dat aantal op 5,4 miljoen personen (38%) en Snapchat op 2 miljoen personen (14%).

Facebook kent ook de hoogste bezoekfrequentie: meer dan de helft van alle bezoekers van Facebook is in november op meer dan 20 dagen in contact gekomen met het merk. Bezoekers van Instagram gebruiken dit merk minder frequent, 23% van hen op meer dan 20 dagen. Snapchat bereikt van de drie merken het minst aantal personen, maar heeft een grotere groep hoog intensieve bezoekers dan Instagram.
De frequentie van bezoeken van Instagram en Snapchat is ten opzichte van een jaar geleden wel sterk gestegen, en onder jongeren (13-34 jaar) heeft Snapchat nagenoeg hetzelfde bezoekpatroon als Facebook. De trend bij Facebook is juist omgekeerd, en neemt de frequentie vooral onder jongeren af ten opzichte van vorig jaar.

Facebook en Snapchat worden in november 2017 het meest intensief bezocht, terwijl Instagram een grotere groep incidentele bezoekers kent.

Bron: Online bereikcijfers GfK DAM

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK