Nieuwbouw voor Océ

Printerfabrikant Océ zal in mei 2018 starten met de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Venlo. De nieuwbouw moet plek bieden aan 550 werknemers. Bouwbedrijf BAM gaat het nieuwe hoofdkantoor bouwen.

De nieuwbouw werd in 2015 al aangekondigd. Toen werd er nog vanuit gegaan, dat het nieuwe hoofdkantoor eind 2017 klaar zou zijn. Océ heeft gistermiddag met BAM een contract getekend voor de bouw, aldus Omroep Venlo.
Het nieuwe hoofdkantoor wordt 15.500 vierkante meter groot en komt dichtbij het bestaande hoofdkantoor aan de Van der Grintenstraat en de Nijmeegseweg. Het nieuwe hoofdkantoor moet duurzaam gebouwd gaan worden. Door middel van groene binnenpleintjes worden alle ruimtes verbonden.
De verwachting is, dat de bouw van het hoofdkantoor ongeveer anderhalf jaar in beslag zal gaan nemen.
Moederbedrijf Canon vindt de vestiging in Venlo een strategische locatie en wil daarom de bestaande capaciteit voor inktproductie uitbreiden, waaronder inkjet inkten voor vellen- en rotatieprinters.
Het gebouwconcept ‘Green Landmark’ is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden er medewerkers en bezoekers. Deze ruimten, onderling met elkaar verbonden en steeds gekoppeld aan twee kantoorvloeren, zijn ingericht als binnentuin en functioneren als de centrale ontmoetingsplek.

(beeld: Broekbakema)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK