Beeld neemt social media over

ISSociale media die beeld hoog in het vaandel hebben staan, scoren steeds hoger bij gebruikers. Toch missen grote merken wereldwijd vaak de vertaalslag met visuele sociale media diensten. Dat blijkt uit onderzoek van Forrester Research.

Dat beeld belangrijker wordt, blijkt volgens onderzoeker Allison Smith uit het feit dat mainstream sociale netwerken als Twitter en Facebook dit meer gebruiken, maar bovenal uit de groei in populariteit van netwerkdiensten als Instagram, Pinterest en Tumblr. Vooral onder jonge consumenten is het gebruik van beelddiensten als Instagram of Snapchat populair. Consumenten lijken daarmee sneller mee te gaan met deze visuele verandering dan de grote merken. Het rapport van Forrester Research geeft enkele interessante aanknopingspunten voor de inzet van visuele sociale media netwerken en het gedrag van consumenten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK