Facebook en Instagram kijken af van Snapchat

ids2ISVorig week introduceerde Instagram ‘Instagram Stories’. Met deze nieuwe feature kunnen gebruikers momenten van hun dag verzamelen in een fotoslideshow. De foto’s zijn te bewerken met tekst, stickers en tekens. Na 24 uur verdwijnt het videoverhaal van je tijdlijn, zodat het niet blijvend op je profielpagina staat. Het is voor niemand een geheim dat de makers van Instagram Stories goed hebben afgekeken bij de concurrent Snapchat. Snapchat Stories is evenals de naam eigenlijk identiek aan Instagram Stories. Nu blijkt ook moederbedrijf Facebook bezig te zijn met een variant. Volgens marketingwebsite Emerce is het bedrijf bezig een nieuwe cameramodus met stickers en filters te testen. “Meest opvallend zijn de augmented reality-filters waarmee animaties over foto’s of video’s kunnen worden heen gelegd.” Zo probeert Facebook tegen de populariteit van Snapchat in te gaan, de app die zij zelf jaren geleden tevergeefs probeerde over te nemen.

Foto’s: blog Instagram Stories

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK