Facebook en Instagram kijken af van Snapchat

ids2ISVorig week introduceerde Instagram ‘Instagram Stories’. Met deze nieuwe feature kunnen gebruikers momenten van hun dag verzamelen in een fotoslideshow. De foto’s zijn te bewerken met tekst, stickers en tekens. Na 24 uur verdwijnt het videoverhaal van je tijdlijn, zodat het niet blijvend op je profielpagina staat. Het is voor niemand een geheim dat de makers van Instagram Stories goed hebben afgekeken bij de concurrent Snapchat. Snapchat Stories is evenals de naam eigenlijk identiek aan Instagram Stories. Nu blijkt ook moederbedrijf Facebook bezig te zijn met een variant. Volgens marketingwebsite Emerce is het bedrijf bezig een nieuwe cameramodus met stickers en filters te testen. “Meest opvallend zijn de augmented reality-filters waarmee animaties over foto’s of video’s kunnen worden heen gelegd.” Zo probeert Facebook tegen de populariteit van Snapchat in te gaan, de app die zij zelf jaren geleden tevergeefs probeerde over te nemen.

Foto’s: blog Instagram Stories

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK