‘Het papieren boek is nooit weggeweest’

CfK boeken verkoop 2015De verkoop van papieren boeken leeft weer op. Volgens de meeste recente cijfers van GfK steeg de boekenverkoop in mei 2% ten opzichte van vorig jaar. De verwachte jaaromzet zal ruim 2% boven vorig jaar uitkomen en de verwachte afzet zal zelfs met ruim 4% stijgen. Vorig jaar leek het papieren boek al op te leven na de neergang sinds de crisis. Na het dieptepunt in 2008 is de totale boekomzet vorig jaar al met 3,5% gestegen.
Doemdenkers die stellen dat het papieren boek ten dode opgeschreven is, hebben het mis. ‘Het papieren boek is nooit weggeweest. We kopen net zo veel boeken als eind jaren 70’, zegt Lisa Kuitert, hoogleraar Boekwetenschappen aan de UvA, in een interview met Trouw. Kuitert of de liefde voor papier bij het publiek. ‘Lezers willen een boek voelen, zien, ruiken, doorbladeren.’
Lees het hele artikel online.
Bron: Trouw


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK