MailDB en KVGO ondernemen actie tegen Ja/Ja-sticker

BB160311 folders-reclameMailDB (de vereniging van verspreiders ongeadresseerd reclamedrukwerk) en het KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische ondernemingen) sommeren de gemeente Amsterdam tot het terugdraaien van het besluit tot invoering van de JA/JA-sticker en stellen de gemeente aansprakelijk voor alle schade die uit dat besluit voortvloeit.
De Amsterdamse gemeenteraad heeft onlangs besloten om het huidige opt-outsysteem (de NEE/NEE- en de NEE/JA-stickers) voor ongeadresseerd reclamedrukwerk te wijzigen in een opt-insysteem (de JA/JA-sticker). In 2017 mogen in Amsterdam alleen ongeadresseerde reclamefolders worden bezorgd in brievenbussen waarop een JA/JA-sticker is geplakt.
Het opt-insysteem heeft volgens MailDB en het KVGO onevenredig grote gevolgen voor de betrokken partijen en leidt tot oneerlijke concurrentie. De gemeente ontvangt vandaag dan ook een brief waarin de branches de gemeente Amsterdam sommeren om het opt-insysteem niet door te zetten. Als de gemeente hier geen gehoor aan geeft, treffen de branchepartijen rechtsmaatregelen, zo kondigen zij aan. In de brief stellen de branchepartijen de gemeente bovendien aansprakelijk voor alle te lijden schade, bijvoorbeeld als gevolg van het uitblijven van druk- en verspreidorders in 2017.
Bron: MailDB

Lees ook: KVGO betreurt komst Ja/Ja-sticker


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK