Amsterdam zegt ja tegen ja/ja-sticker

Het college van B&W in Amsterdam heeft als eerste gemeente besloten om de ja/ja-sticker in te gaan voeren per 1 januari 2018.
Vanaf dat moment mag reclamedrukwerk alleen nog in brievenbussen worden gestopt met een ja/ja-sticker. Huishoudens zonder sticker blijven automatisch van reclame verschoond.
De argumentatie van de gemeente Amsterdam is, dat een huishouden jaarlijks gemiddeld 34 kilo reclamedrukwerk ontvangt. Door de nieuwe sticker verwacht de gemeente veel papier te besparen, zodat 6000 bomen niet hoeven te worden gekapt. Huis-aan-huisbladen zijn uitgezonderd van het verbod.
De reclamebranche is niet blij met het besluit en heeft juridische stappen genomen om de invoering tegen te houden. Ook ligt er een schadeclaim bij de gemeente.
Vanwege de gang naar de rechter gaat Amsterdam het nieuwe systeem en de uitgifte van de stickers zelf organiseren, terwijl dat nu nog door de branche wordt gedaan. Ook de handhaving op het verbod wordt door het stadhuis uitgevoerd. Invoering kost jaarlijks ruim 230.000 euro.
(bron: parool.nl). De introductie van de ja/ja-sticker is de afgelopen weken ook besproken in verschillende andere gemeenteraden. Daarbij wordt aangegeven, de ontwikkelingen in Amsterdam nauwlettend te zullen volgen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK