Minder omzet voor Sanoma

sanomaSanoma heeft het eerste kwartaal 13,3 procent minder omzet behaald tot 380 miljoen euro. Ook het bedrijfsresultaat daalde tot een verlies van 19,9 miljoen. Dit maakte het bedrijf, in Nederland eigenaar van onder meer de televisiezenders van SBS en tijdschriften als Libelle en Donald Duck, woensdag bekend. Het Finse mediabedrijf verwacht dat de omzetontwikkeling van de groep over het hele jaar zal uitkomen rond het niveau van 2014.
Media BeNe, de nieuwe divisie van de Nederlandse en Belgische activiteiten, waaronder televisie, deed het ‘goed in een moeilijke markt’ aldus topman Harri-Pekka Kaukonen. De totale winstgevendheid in Media BeNe lag ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar.
De omzet uit nieuwe media steeg met meer dan 5 procent. Bijna 40 procent van de consumentenverkopen in Nederland, België en Finland komen inmiddels uit nieuwe mediaproducten en diensten, volgens Kaukonen.
Bron: ANP

Lees ook: Sanoma titels overgenomen

 


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK