Tetterode nu definitief een Heidelberg vestiging

IMG_0806Het is definitief. Tetterode dat jarenlang de Heidelberg drukpersen verdeelde in Nederland is nu overgenomen door de persenfabrikant. Lid van de raad van Bestuur Harald Weimer stelt dat de tijd ervoor rijp is. In 2008 werd Tetterode overgenomen door de Printing Systems Group waar ook Plantin onder viel. Op dat moment kon Heidelberg de stap nog niet maken. Het was crisis en het bedrijf stond er toen heel anders voor. Nu liggen de kaarten anders en was de lang gewenste overname mogelijk.

Voor de personeelsleden en klanten een goede stap zo lijkt het. Weimer: “De klant komt dichter bij de fabrikant te staan en ook het personeel kan beschikken over directe lijnen met Heidelberg. Dat wordt steeds belangrijker met de toename van de complexiteit van de druksystemen.”

Voor Heidelberg is in de Benelux service de belangrijkste activiteit. Alle energie is erop gericht om bestaande systemen efficiënter in te zetten nu de verkoop van nieuwe drukpersen niet meer is wat het tien jaar geleden was. Directeur Wouter van Dijk stelt dat de laatste jaren de organisatie daar al voor is klaargemaakt. Een kleine en slagvaardige service organisatie noemt hij het.

Op weg naar Drupa 2016 ziet Heidelberg voornamelijk de groei in de verpakkingsindustrie en in de verkoop van digitale printsystemen. De samenwerking met Ricoh zal in het digitale traject verder worden uitgebouwd. In de Benelux werken in het nieuwe Heidelberg 180 mensen in de vestigingen in Almere en Brussel.

 

Foto: links: Harald Weimer, rechts Wouter van Dijk

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK