Tetterode wordt Heidelberg Benelux

BB151026 tetterode-gebouwDe historische naam Tetterode verdwijnt. Na de overname van de distributeur door de persenbouwer wordt de naam per 1 januari definitief veranderd in Heidelberg Benelux. “Met pijn in het hart”, staat in het persbericht.

Met deze naamswijziging eindigt definitief de historie van Tetterode.

Het bedrijf dat in 1851 gesticht werd door Nicolaas Tetterode groeide uit tot een lettergieterij die op het toppunt, in het begin van de twintigste eeuw, 800 mensen in dienst had in 20 vestigingen. Al in 1928 werd het bedrijf vertegenwoordiger van drukmachines van Heidelberg. In 1963 fuseerde Tetterode met papiergroothandel Bührmann. Na diverse overnames en reorganisaties kwam Tetterode in handen van Corporate Express dat op zijn beurt werd overgenomen door het Amerikaanse Staples. In maart 2015 werd Heidelberg eigenaar van de eens zo illustere grafische groothandel met statuur.

(bron: Wikipedia)

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK