Heidelberg koopt Tetterode, Plantin en andere Europese dealers in de PSG Group

Heidelberg vlaggenDe geruchtenmolen draaide al minstens tien jaar maar nu heeft drukpersfabrikant Heidelberg dan toch zijn topdealers Tetterode en Plantin gekocht van de investeerder CoBe Capital. De prijs voor de overname is niet bekend gemaakt, maar Heidelberg verwacht door de overname zijn omzet in supplies en services met 130 miljoen euro per jaar te verhogen. Ook Hartmann Spanje, Macchingraf en Auxilia Italie, BTI-Hellas Griekenland, en Grafimat Belgie, kortom alle leden van de PSG Group zitten in deze megadeal die het leverancierslandschap in onze industrie compleet gaat veranderen. Voor klanten van de dealers zal de overname een opluchting zijn omdat daarmee service en supplies levering gegarandeerd is. De overname zal ook een duidelijker en Europees prijsbeleid en wellicht lagere prijzen opleveren.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK