Augmented Reality Tattoo

ar tattooComicschrijver Sutu heeft een tatoeage van zijn augmented reality-comic op zijn arm laten zetten. En die werkt natuurlijk ook met AR. De Australische Sutu vroeg vorig jaar via Kickstarter om financiële steun om de comic Modern Polaxis te maken. Dit verhaal, over een paranoïde tijdreiziger, werd eind vorig jaar geleverd aan backers en werkte met augmented reality. Door een iOS-app op pagina’s in het boek te richten, kwamen afbeeldingen op de iPhone tot leven en waren er geheime boodschappen te vinden.

De comic leidde tot een nieuw experiment. Sutu wilde weten of zijn Boomcore AR-technologie, die hij samen met interactief designer Lukasz Karluk maakte, ook op menselijke huid zou werken.

Ja dus. Sutu liet zijn hoofdpersonage op zijn onderarm tatoeëren. Door er met zijn smartphonecamera op te richten, wordt een animatie in werking gezet. De artiest postte het resultaat op Instagram, met de woorden: “Ik kan niet geloven dat dit echt werkt!”

(bron: Bright)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK