Albert Heijn introduceert productscanner met augmented reality

Albert Heijn komt met de AH Productscanner. Dat is een app die klanten met behulp van augmented reality informatie geeft over: ingrediënten, voedingswaarden, allergenen, recepten en herkomst van AH eigen merkproducten.
De AH Productscanner werkt met augmented reality. Na het scannen van de voorkant van het product met de smarphone, zien klanten gegevens over: ingrediënten, allergenen, voedingswaarden en herkomst. Ook geeft de app inspiratie aan de hand van een Allerhande-recept.
Volgens Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn, vinden klanten het steeds belangrijker om te weten wat er in producten zit die ze bij ons kopen en waar ze vandaan komen. “Deze informatie hebben we natuurlijk allemaal, maar kunnen we niet kwijt op het etiket of bij beschrijvingen op onze site. Met behulp van nieuwe technologieën brengen we de informatie nu binnen handbereik tijdens het winkelen. We starten met 35 producten en schalen dit aantal de komende tijd op.”
De AH Productscanner-app is beschikbaar voor iOS en Android. De te scannen producten krijgen een sticker op de verpakking. Het aantal scanbare producten wordt de komende tijd stap voor stap uitgebreid naar alle AH eigen merkproducten.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK