Albert Heijn organiseert Code Camp

Albert Heijn organiseert volgende maand een Code Camp, een bijeenkomst waar 150 medewerkers uit de winkels en de distributiecentra kunnen leren programmeren. De supermarktketen zet zich hiermee als innovatieve werkgever op de kaart.

Tijdens de Code Camp leren medewerkers in één dag de basis van het programmeren. Zij krijgen te zien wat je allemaal kunt met coderen en programmeren en welke talen er zijn. Vervolgens gaan ze met behulp van opdrachten zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het maken van een game. In de maand na de Code Camp krijgen de medewerkers toegang tot een online omgeving, waar ze verder kunnen oefenen en nog meer kunnen leren over coderen en de verschillende toepassingen.
Code Camp is een mooie manier om te kijken wat medewerkers van coderen vinden, of ze enthousiast zijn en geïnspireerd raken en zich misschien wel verder willen ontwikkelen. De digitale wereld ontwikkelt zich razendsnel. Medewerkers met kennis over en ervaring met coderen zijn onmisbaar nu en in de toekomst.

Innovatief in marketing 2016
Het marktaandeel van Albert Heijn in Nederland is opnieuw gestegen, van 35% in 2015 naar 35,2% in 2016, gerekend over het hele jaar (bron: cijfers Nielsen). De vernieuwingsmotor draait volop bij de keten. Dat is te zien aan alle innovaties in het assortiment, de formules en online activiteiten.
Jonge ondernemers kregen in 2016 voor het eerst de kans, hun product op het schap bij Albert Heijn te krijgen met de ‘Product Pitch’. Tientallen jonge ondernemers streden om een plek op het schap, en begeleiding via coaching, om hun groeiplannen te realiseren. Gevestigde leveranciers konden tijdens de zogenaamde Podiumdagen de AH inkopers verrassen met vernieuwende of onderscheidende, gezondere producten. In reclamecampagnes waren er spraakmakende acties met technologische vernieuwingen, zoals Virtual Reality en Augmented Reality in de Dino-actie.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK