Verkoop Linda drukt resultaten Sanoma

Het Finse mediaconcern Sanoma verkocht onder andere de uitgeverij van tijdschrift LINDA, aan oprichtster Linda de Mol en Talpa. Dat leidde tot een lagere omzet en operationele winst, zegt topvrouw Susan Duinhoven bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Sanoma, dat flink op kosten wil besparen, stootte de voorbije negen maanden in Nederland en België ook activiteiten in marketing en e-commerce af. Tegenover het verlies aan opbrengsten daardoor, groeide NU.nl. Die nieuwssite, in handen van Sanoma, voerde het eerste halfjaar de omzet met 16 procent op.

De mediatak in Finland zag de omzet en winst wel stijgen, voornamelijk door overnames. Zo lijfde Sanoma eerder een rockfestival en een persbureau in. De educatieve tak hield de opbrengsten gelijk. Al met al daalde de omzet het eerste halfjaar met 4 procent tot 601,6 miljoen euro. Onder de streep hield Sanoma 57,4 miljoen euro over, tegenover 62,9 miljoen euro een jaar eerder.

Bron: De Limburger

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK