Sanoma verkoopt Linda voor 40 miljoen aan Talpa

Tijdschrift Linda werd voor 40 miljoen euro verkocht aan Talpa Network. Het mediabedrijf van John de Mol is vanaf 1 maart aanstaande eigenaar van Mood for Magazines, dat verantwoordelijk is voor de Linda-titels.

Linda de Mol wordt creatief directeur van televisiezender Net5, zo meldt De Telegraaf. Zij gaat dit samen doen met Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van het magazine Linda.

Linda de Mol in een persverklaring: “Sanoma is altijd een goed huis geweest voor Mood for Magazines, zijn mensen en het merk Linda. Mede door Sanoma heeft het blad Linda zich kunnen ontwikkelen tot het mooie bedrijf dat het nu is. De mogelijkheden die Talpa Network nu biedt met samenwerkingen op zijn kanalen, zoals: radio, online en vooral lineaire televisie, passen beter bij de groeiambities van ons mediamerk.” In dezelfde persverklaring bedankt Linda Sanoma voor de samenwerking in de afgelopen jaren. Sanoma zelf geen geen reactie over de overname.

Na de overname van nieuwsmedium ANP in maart 2018, heeft John de Mol met Linda nu ook een sterk tijdschriftenmerk in handen. Het blad, dat in 2003 startte, twaalf keer per jaar verschijnt en grossiers in Mercurs, is één van de bestverkochte tijdschriften van Nederland (halverwege 2017 nog met een oplage van 200.000 en slechts licht dalend). Het enige dat nog in het Talpa-imperium ontbreekt is een krantentitel. De Mols ambities om Telegraaf Media Groep over te nemen sneufelde vorig jaar.

Bron: Marketing Tribune (bewerkt en aangevuld)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK